AdBlue®

AdBlue® is een combinatie van gedemineraliseerd water en 32% ureum waarmee uitlaatgassen worden behandeld om de CO2 uitstoot aanzienlijk te verminderen. De oplossing is biologisch afbreekbaar, oplosbaar in water, niet giftig, kleurloos en conform de DIN 70070-norm. AdBlue® wordt gebruikt in voertuigen die gebruik maken van de Selective Catalytic Reduction-technologie (SCR) zoals bijvoorbeeld bussen, vuilniswagens, (nieuwe) vrachtwagens en bepaalde personenauto’s met dieselmotoren.

Wat zijn de voordelen van AdBlue®?

AdBlue® wordt via injectie vlak voor de SCR-katalysator toegevoegd aan de uitlaatgassen bij voertuigen die rijden op diesel om ze groener te laten rijden. AdBlue® zorgt er in combinatie met de SCR-technologie namelijk voor dat 85% van de uitlaatgassen wordt omgezet in onschadelijke waterdamp en stikstof, waardoor dieselmotoren kunnen voldoen aan de Euro IV-norm en de Euro V-& Euro VI,norm die werd ingevoerd in 2005. Stikstofoxiden die een belangrijke oorzaak zijn van luchtverontreiniging worden op die manier ook sterk verminderd en u bespaart er ook brandstof door.

Wat is de opslag van AdBlue®?

U kan AdBlue® kopen bij Star Oil in verschillende verpakkingen, zoals ibc vaten en jerrycans. Deze kunnen zowel bij ons afgehaald worden of geleverd worden.

Wij leveren ook stevige Geautomatiseerde ad-blue-tanks waarin u AdBlue® kan bewaren onder verschillende omstandigheden. Deze tanks bieden verscheidene voordelen:

  • Ze registreren het volume en geven een signaal als ze bijgetankt moeten worden
  • Ze worden verwarmd en voorkomen zo dat uw voorraad AdBlue®bevriest in de winter
  • Ze zijn beschikbaar in volumes van 2.000 tot 10.000 L

Hebben jullie nog vragen?

Bent u geïnteresseerd om AdBlue® te kopen of wilt u graag meer informatie of een prijsofferte? Aarzel zeker niet om ons te contacteren. Onze medewerkers geven u met plezier professioneel advies!